februari

02

09:00

Från

150

sek

Dela evenemanget


Årets Kock

Finalen i Årets Kock avgörs i Malmö Arena! Besök för första gången Årets Kock som konsument. Se den spännande tävlingen live, mingla med kockeliten i Sverige, och besök en mindre matmässa med intressanta produkter.

Årets Kock är Svenskt Mästerskap i professionell matlagning och därmed Sveriges mest prestigefyllda gastronomitävling. Tävlingen Årets Kock startades med stöd av Tore Wretman. Tävlingen sker inne på scen med 8 riktiga kök uppbyggda, och efterhand tallrikarna presenteras kan man även som publik se tallrikarna på nära håll. Bland tidigare vinnare hittar vi bland annat Markus Aujalay (2004), Peter Skogström (2006),Tommy Myllymäki (2007) och Jimmi Eriksson som vann 2016. 

Ute i foajén finns även möjligheter att prova mat och inspireras av både stora och små utställare. Dessutom ordnas en smakduell mellan tidigare vinnare, där du har chansen att prova små smakprover. 
Vinnaren blir svensk mästare, erövrar titeln Årets Kock, får Gastronomiska Akademiens Mejerimedalj och en inspirerande studieresa. 

Om du är matintresserad är detta ett arrangemang du inte vill missa, dels för att det är första gången finalen går i Malmö, och dels för att det är första gången som ett begränsat antal biljetter finns ute för försäljning. 

Finalen i Malmö Arena

Den första tävlingsrätten för de åtta finalisterna i Årets Kock 2017 är vegetariska smårätter. 

Tävlingsuppgiften omfattar att skapa 5 smårätter av grönsaker, varav minst 2 av de 5 ska vara varma. Samtliga rätter ska vara helt vegetariska men ägg, mejeri och ost är tillåtna.

För femte året i rad sitter Prins Carl Philip med i hedersjuryn tillsammans med flera av Sveriges mest meriterade kockar. Prins Carl Philip kommer även att dela ut priset till vinnaren.

På finaldagen har finalisterna 4 timmar och 10 minuter på sig att färdigställa den första tävlingsrätten som serveras i 14 portioner.  

De åtta kockar som möts i finalen av Årets Kock 2017 är:

Johan Backeus, Aveqia, Stockholm

Jesper Bogren, Heaven 23 Gothia Towers, Göteborg

Olle Broström, Fotografiska Stockholm AB, Stockholm

Martin Hansen, Grand Hotel i Lund, Lund

Oskar Mendelin, Galleriet på Görvälns slott, Järfälla 

Luqaz Ottosson, Luqaz MAT, Visby

Magnus Persson, Restaurang Hillenberg, Stockholm

Sebastian Thureson, Lilla Ego, Stockholm 


Foto: Jesper FermgårdViktig Information

Hålltider
Evenemanget håller på mellan 09:00 och 17:00.
Biljettkassan på Malmö Arena öppnar 09:00 för biljettköp på plats. 

Säkerhet
Rökning är endast tillåten utomhus. En stämpel måste fås vid någon av entréerna innan utgång. Föremål som kan orsaka andra skada, t ex paraplyer och laserpekare, medhavd mat och dryck, eller professionell ljud- eller bildutrustning, får inte tas med in i arenan.

Att ta sig hit

Det är enkelt och smidigt att ta sig till Malmö Arena med kollektivtrafik. Hyllie station samt busshållsplatser ligger cirka 70 meter från våra huvudingångar. För mer information om hur du hittar hit - klicka här.

Garderob
Garderober 20 kr (kontant eller kort) finns i arenan.

När du väl är här
Vi hjälper dig gärna med frågor och löser eventuella problem direkt på plats. Sök upp våra värdar inne på arenan.

Uttagningsautomat
Finns på Hyllie Stationstorg.

Ytterligare frågor - se FAQ.

Gör din upplevelse på Malmö Arena fulländad med en övernattning på Malmö Arena Hotel!
Använd kampanjkoden MA16 i samband med evenemang.