februari

28

20:00

Från

530

sek

åldersgräns: 6

Dela evenemanget


Planet Earth II - Live in Concert

De allra vackraste bilderna från BBC:s nya succéserie ”Planet Earth II” i fascinerande 4K-Ultra-HD på en gigantisk skärm ackompanjerad av en åttio personer stor symfoniorkester, som framför musik av Oscarsvinnaren Hans Zimmer, Jacob Shea och Jasha Klebe. Värd för föreställningen är Martin Emtenäs. Efter den enorma framgången i Sverige med PLANET EARTH - LIVE IN CONCERT, kommer nu fortsättningen med PLANET EARTH II. Succén besökte Malmö Arena i februari 2016 och kommer nu tillbaka den 28 februari 2018.

2006 revolutionerade BBC-dokumentären PLANET EARTH naturfilmandet och ändrade vår syn på den värld vi lever i. Tio år senare har den följts upp av PLANET EARTH II, den efterlängtade fortsättningen på det spektakulära porträttet av vår planet. Tillsammans med medproducerande BBC America, ZDF, Tencent och France Télèvisions, har BBC ännu en gång lyckats sätta en ny standard för naturdokumentärer. Kamerateamet spenderade tre år åt att filma PLANET EARTH II. De filmade under totalt 2089 dagar under 117 resor till 40 olika länder och spelade, med hjälp av drönare, kamerafällor, teleobjektiv, lågljus- och höghastighetskameror, in unikt bildmaterial av vår värld och dess invånare. Tack vare den avancerade tekniken gjorde de det möjligt att få uppleva naturen från en helt ny vinkel - närmare, mer uppslukande och mer överraskande än någonsin tidigare.

Under konsertversionen kommer fascinerande scener från serien att visas på en gigantisk skärm. Nykomponerat filmmaterial, som har satts samman av BBC enbart för liveföreställningen, kommer att guida tittarna genom extrema livsmiljöer - på öar, i öknen, i djungeln samt till och med i städer - som tidigare har varit okända för oss människor.

Mellan filmsekvenserna förklarar Martin Emtenäs – Sveriges mest folkkära naturförmedlare, som varit programledare för bland annat Mitt i naturen och Det stora fågeläventyret – hur dokumentärfilmarna har arbetat samt kontexten till det som ska visas och ger intressant bakgrundsinformation till PLANET EARTH II.

PLANET EARTH II - LIVE IN CONCERT är en gripande mix av symfonikonsert och naturfilm. Exklusivt förköp inleds 17 maj via FKP Scorpio. Ordinarie biljettsläpp sker 19 maj klockan 10:00.Gör din upplevelse på Malmö Arena fulländad med en övernattning på Malmö Arena Hotel!
Använd kampanjkoden MA16 i samband med evenemang.