12-
13
Feb
18
Feb
25
Feb
16-
17
Apr
23-
24
Apr
27
Apr
29
Apr
22
Maj
26
Maj
28
Maj
1
Okt

Nyheter

Publicerad: 2010-05-27

Innebandyns SM-finaler spelas i Malmö Arena 2011 och 2012

Vid en presskonferen på torsdagen offentliggjordes det att innebandyns SM-finaler kommer att spelas i Malmö Arena 2011 och 2012.

Det var Svenska Innebandyförbundet och Svensk Elitinnebandy som tillsammans med Malmö Arena hade bjudit in media. Presskonferensen genomfördes i samarbete med Skånes Innebandyförbund, Malmö stad och Event in Skåne. Efter att ha spelat i Globen de sex senaste åren flyttas nu SM-finalen till Skåne. Datumen för de två finalevenemangen i Malmö Arena blir 16 april 2011 och 21 april 2012.

– Innebandyns större arrangemang är mycket konkurrenskraftiga, och bidrar till att ge turist- och samhällsekonomiska effekter för respektive region där de arrangeras. Självklart ska vi arbeta för att dessa arrangemang hålls i Sveriges allra största och finaste arenor, säger Svenska Innebandyförbundets ordförande Lars-Gunnar Tjärnquist.

Valet av Malmö Arena som spelplats för kommande två års SM-finaler är första steget i innebandyns nya arrangemangsstrategi.

– Våra största arrangemang ska bidra till att bättre positionera innebandyn. Givetvis vill vi också öka det kommersiella och ekonomiska utfallet, säger Tjärnquist och fortsätter:

– Det är en trovärdighetsfråga för innebandyn att skapa en långsiktig plan avseende var och när de större arrangemangen genomförs. Det kommer att underlätta för alla parter i exempelvis fortsatta diskussioner med externa aktörer och sponsorer.

Säsongen 2001/02 gick innebandyn över till att avgöra damernas respektive herrarnas SM-final i en match. De tre första åren spelades finalen på Hovet. 2005 flyttade man in i Globen.

Mat & Dryck
Malmö Arena erbjuder ett mat- och dryckkoncept utöver det vanliga.
Här kan ni avnjuta en god lunch på veckodagarna likväl som en härligt komponerad meny i samband med något av våra evenemang.
Konferens & Seminarier
I Malmö Arena finns lokaler som rymmer 50-300 personer i konferenssittning.

Vi har största flexibilitet för såväl större seminarium och bolagsstämmor som personalmöte.
Evenemangsområde
I Hyllie får du lika nära till världen som världen får till dig!
Här byggs det b.la upp bostäder, kontor, internationell mässanläggning och Skandinaviens största köpcenter Emporia .