Svenska English

News date menu

News tag menu

Category list

Inga kategorier tillgängliga.

​Swedish Padel Open till Malmö Arena – Nu släpps biljetterna, tar sats mot världsrekord

Swedish Padel Open kommer äntligen till Malmö och nu släpps biljetterna! På fredag den 12 mars hittar du biljetterna på Swedish Padel Opens och Malmö Arenas hemsidor.

Efter att 2020 blev ett år med världsrekord i inställda event återupptar nu Swedish Padel Open (SPO)-organisationen sin verksamhet och den 10-14 november flyttar World Padel Tour (WPT)-turneringen med världens bästa spelare in i Malmö Arena och då vill vi sätta ett nytt världsrekord i att arrangera världens största padelturnering, säger Nicklas Persson, ordförande för SPO.

Swedish Padel Open är en av fjorton Open-turneringar i den världsomspännande WPT.organisationen och tävlingen i Malmö blir den första storstaden i Norden med ett sådant värdskap. Vi hade under 2020 stora planer för detta arrangemang både från Malmö Stad, Malmö Arena, WPT och SPO men tvingades under sommaren, som så många andra event, meddela att turneringen ställdes in pga gällande restriktioner!

- Även om pandemin fortfarande håller världen i sitt grepp så börjar vi nu se många ljuspunkter med en snabbt ökande vaccinationstakt i många länder och lyckligtvis betydligt bättre behandlingsformer från sjukvården till de som är i behov av det, säger Nicklas Persson.

- I ljuset av detta och det enormt stora intresse och tryck på SPO om att informera om tävlingsåret i Sverige så har vi glädjen att idag kunna släppa denna information. Vi vet att alla padelintresserade i Sverige och våra grannländer törstar efter en internationell tävling på svensk mark med världseliten och vår bedömning är att vi i november är tillbaka i ett normalläge för publikevent av denna sort så nu kör vi ”all in” och skapar magi i Malmö Arena med världseliten i Padel, fortsätter Nicklas Persson

Det blir en dam- och en herrklass och alla världens bästa spelare kommer att vara på plats och även några svenska spelare som får wildcard via det nyligen annonserade samarbetet mellan SPO och Svenska Padelförbundet.

- Vi är otroligt stolta över att få välkomna Swedish Padel Open till Malmö Arena, säger Karin Mårtensson, VD Malmö Arena. Det här är ett evenemang som passar väldigt bra: en ung, växande sport med förmågan att aktivera många åldrar och samhällsgrupper.

Swedish Padel Open spelades med stor framgång i Båstad, somrarna 2018 och 2019 och under turneringen 2019 drog tävlingen cirka 16.000 åskådare.

Arrangörerna tror att evenemanget ska locka 25-30.000 åskådare. Och tar sikte på ett världsrekord.

- Jag tror absolut det är möjligt att lyckas med detta då intresset för padel i Sverige är helt enormt och Sveriges absolut snabbast växande sport och jag är övertygad om att Malmöborna och alla andra padel- och idrottsintresserade vill komma till Malmö Arena för att se världens bästa spelare och för att sätta Sverige och Malmö på kartan med ett nytt världsrekord, säger SPO:s Nicklas Persson.

Det råder ingen tvekan om att Swedish Padel Open i Malmö blir Sveriges och Nordens största padeltävling genom tiderna. I en sport som inte bara är Sveriges, utan hela Europas, snabbaste växande. Utvecklingen i Sverige har varit explosionsartad. Idag har vi över 1.500 banor över hela landet och utvecklingen ser inte ut att bedarra. Snarare tvärtom. Padel växer så att det knakar, från söder till norr och nu även i våra grannländer.

- Allting är upplagt för en fantastisk idrottsfest i Malmö, menar Nicklas Persson.

För mer information, kontakta:

Nicklas Persson,
nicklas.persson@remove-this.swedishpadelopen.remove-this.se
0736-25 75 50