Svenska English

News date menu

News tag menu

Category list

Inga kategorier tillgängliga.

Anna Netrebko och Yusif Eyvazov till Malmö Arena i mars 2022!

Den 4 mars 2022 kommer den regerande primadonnan från 2000-talet, Anna Netrebko, tillsammans med tenoren Yusif Eyvazov, till Malmö Arena för en operakväll, ackompanjerande av Aalborg Symfoniorkester, med dirigent Pier Giorgio Morandi! Biljetterna släpp idag, 22 juni. 

Anna Netrebko har omdefinierat vad det innebär att vara en operastjärna. I liveframträdanden och på prisbelönta inspelningar har hennes skildringar av operans mest ikoniska hjältinnor redan gjort ett stort avtryck. Nu när hon vågar sig i djärvare och mer dramatiska repertoarer fortsätter hon att nå nya höjder. Från att sjunga vid invigningen av Sochi vinter-OS till att bli den första inom klassisk musik att namnges på tidningen TIME magazine’s lista över världens 100 mest inflytelserika människor, gör detta Anna till en av operans ledande globala ambassadörer. Brett erkänd som en av dagens mest övertygande scenartister i alla slag, är hon kanske den mest berömda sopranen i världen. Utanför scenen, på sociala medier, delar hon sin smittsamma livsglädje - tillsammans med kärleken till sin familj, mode och mat – inspirerar hon människor att leva sina mest färgglada liv och fira det som gör dem unika.

Yusif Eyvazov är en azerbajdzjansk dramatisk tenor, som avslutade sina avancerade studier i Italien. Han har sedan dess sjungit i de mest prestigefyllda operahusen och festivalerna runt om i världen, inklusive Royal Opera House London, Münchens statsopera och Wiens statsopera, La Scala Milan, Opera National de Paris och Metropolitan Opera. Hans enastående scennärvaro har gjort det möjligt för honom att kombinera en aktiv operakarriär med frekventa konsertföreställningar. Yusif har dykt upp på ett flertal av inspelningarna för Deutsche Grammophon, inklusive en komplett inspelning av Puccinis ”Manon Lescaut” live från Salzburgfestivalen och med sin fru, sopranen Anna Netrebko på cross-over-albumet Romanza.

Pier Giorgio Morandi var huvudoboist i Orchestra del Teatro alla Scala i Milano i tio år. Han studerade komposition vid Conservatorio G. Verdi i Milano och orkesterdirigent vid Salzburg Mozarteum med M ° Ferdinand Leitner. Under åren som tillbringades på La Scala var Morandi biträdande dirigent för M ° Riccardo Muti och senare för M ° Giuseppe Patanè, där han fick mycket erfarenhet av att förfina den stilistiska italienska repertoaren och att lära sig alla hemligheterna i den italienska operatraditionen.