FAQ - Frågor & Svar

subpage-heroimage

Här listar vi de vanligaste frågorna vi får.
Klicka på frågan för att visa svaret.

FAQ: Besöka Malmö Arena

Hur tar vi oss till Malmö Arena?

Du tar dig enkelt till Malmö Arena med kollektivtrafik. Hyllie station samt busshållsplatser ligger cirka 70 meter från våra huvudingångar. Du finner information här.
Angöringsplatser för taxi finns i direkt anslutning till Malmö Arena.

När öppnar dörrarna till Malmö Arena?

Vårt insläpp till restaurangen öppnar cirka 2 timmar innan föreställningen. Insläpp till foajéer för publik som ej bokat bord i någon av våra restauranger sker cirka 1,5 timme innan föreställningen startar. Se information under varje enskild evenemang för exakta tider.

Finns det garderober i arenan?

Vid en del evenemang finns det bemannad garderobsservice. Garderobsavgiften är 40kr inklusive moms för jacka. Vi tar endast kortbetalning. Malmö Arena ansvarar ej för lösa föremål och värdesaker i inlämnade plagg. Vid borttappad nummerlapp ombedes ni vänta till garderoben är tömd. Se varje enskild evenemang för mer information om garderob.

Malmö Arena förhåller sig till det myndighetsbeslut per den 1/11 gällande totalt väskförbud på större publika evenemang, detta gäller alla typer av väskor oavsett storlek. Detta inkluderar även plastpåsar, genomskinliga och täckta.

Undantag kan endast ske på grund av medicinska skäl och efter att kontroll av väskan har genomförts.

Vad gäller för kamerautrustning?

Avancerad kamerautrustning samt inspelning av ljud och bild är förbjudet under alla musikevenemang (se biljettens baksida). Vid vissa evenemang råder förbud mot all fotografering och det är då arrangören som avgör om en kamera är godkänd att ta med sig in i arenan. Visitering sker vid huvudentrén.

Tar ni kontanter i arenan?

Nej. Malmö Arena är en kontantfri arena och tar därför endast kortbetalning.

Var kan jag fråga om kvarglömda effekter?

Förfrågan om kvarglömda tillhörigheter kan göras måndag-fredag klockan 08.00-16.00 på tel. 040-642 04 00. Vi kan inte garantera att kvarglömda saker hittas och samlas in.

Hittegods sparas i en månad, sedan lämnas värdesaker till polisen och annat hittegods till välgörenhet.

Finns det ett rökrum på arenan?

Malmö Arena är en rökfri arena. Detta gäller även e-cigaretter. Vid vissa evenemang öppnas dörrar till en rökruta. Vi hänvisar till våra entrévärdar för mer information vid just det tillfälle ni besöker arenan.

Finns det rullstolsplatser?

Malmö Arena har vid idrottsevenemang och vissa konserter 53 platser för rullstolsburna besökare samt lika många platser för ledsagare. Notera att vid en del konserter och evenemang kan scenen flyttas till andra lägen och antalet platser kan då komma att ändras. Har ni frågor eller vill boka plats kontakta oss på tel. 077-578 00 00.

Närmaste handikapp-parkering finns på Hyllie Boulevard.

Hyr arenan ut sittkuddar för barn?

Nej, de finns ej till uthyrning. Det är dock tillåtet att ta med sittkuddar för barn in på arenan.

Hur är ljudnivån?

Ljudnivån vid vissa konserter kan vara hög. Konsertgästen ansvarar själv för vidtagande av försiktighetsåtgärder.

För att möta Socialstyrelsens rekommendationer om ljudnivåer har flera arrangörer infört en åldersgräns på 13 år. Åldersgränsen gäller även i målsmans sällskap. Se respektive evenemang för information om åldersgräns.

Kan jag köpa hörselskydd på arenan?

Ja. I samband med konserter säljer Killnoise öronproppar och musikproppar i arenorna. Håll utkik efter Killnoise-personal i lila/rosa kläder. Även skumproppar finns till försäljning i våra kiosker.

Finns det hjälpmedel för personer med hörselnedsättning?

Ja, arenan har ett begränsat antal hörselförstärkare som vi lånar ut. Dessa förbokas via Malmö Arena på info@malmoarena.com

Tar ni emot studiebesök?

För tillfället har vi tyvärr ingen möjlighet att ta emot studiebesök.

Får man ta med sig resväskor/ryggsäckar/stora väskor in på Malmö Arena?

Malmö Arena förhåller sig till det myndighetsbeslut per den 1/11 gällande totalt väskförbud på större publika evenemang, detta gäller alla typer av väskor oavsett storlek.
Detta inkluderar även plastpåsar, genomskinliga och täckta.

Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en väska in på den offentliga tillställningen/allmänna sammankomsten. Undantag får också göras för personer med barn som har behov av skötväska. Väskor som är tillåtna ska då noggrant kontrolleras av behörig personal: polisen.se

Varför inför arrangören ibland en 13-årsgräns?

Åldersgränser har införts av flera arrangörer efter 2005 då Folkhälsomyndigheten skärpte riktvärdena för höga ljudnivåer vid evenemang som är öppna för barn. I Folkhälsomyndighetens allmänna råd står att det bör vara lägre ljudnivåer där barn under 13 år har tillträde. Detta eftersom barn är mer känsliga än vuxna vad gäller hörselskador.

Det är arrangörens skyldighet att inte tillåta barn på arrangemang där ljudnivån kommer att vara för hög. Om en verksamhetsutövare vill att barn under 13 år ska kunna besöka ett arrangemang måste denne anpassa ljudnivån efter det.

Åldergränsen innebär att man måste ha fyllt 13 år vid evenemangsdatumet och åldersgränsen gäller även i målsmans sällskap.

Många undrar varför man som förälder inte själv får ta ansvar för sitt barns hörsel på en konsert, till exempel genom att sätta på barnet hörselskydd. Avsikten med Folkhälsomyndighetens allmänna råd är att skydda hörseln hos alla barn – oavsett om de har föräldrar som är medvetna om hur man skyddar sig mot höga ljud eller inte. Det är arrangörens ansvar att ljudmiljön och ljudnivåerna inte skadar besökarens hörsel. Detta ansvar ligger enligt lagstiftningen inte på kunden eller besökaren. Enligt lag (miljöbalken) är det därför inte möjligt för en arrangör att lägga över ansvaret på besökaren.

Läs mer på: www.folkhalsomyndigheten.se

Observera att det inte är något undantag för bebisar i barnvagn, utan samma regler gäller för dem.

Vad får man inte ta med sig till Malmö Arena?
  • Det är inte tillåtet att ta med mat och dryck in på arenan. *Se avsnittet FAQ Mat & Dryck för mer information.
  • Besökare med påtaglig berusningsgrad äger inte tillträde.
  • All typ av ljud- och bildinspelningsutrustning, system- eller filmkameror, samt selifesticks är inte tillåtna. Observera att vid vissa evenemang är det totalt fotoförbud.
  • Djur får ej vistas i Malmö Arena

Malmö Arena förhåller sig till det myndighetsbeslut per den 1/11 gällande totalt väskförbud på större publika evenemang, detta gäller alla typer av väskor oavsett storlek. Detta inkluderar även plastpåsar, genomskinliga och täckta. Undantag får göras för personer som av medicinska skäl har behov av att ta med en mindre väska.

  • Det är inte tillåtet att ta in elscotrar eller elcyklar. Man får inte heller ta med batterierna in.

Biljettinnehavare kan av arrangören bli visiterade i samband med tillträdet till arenan.

Observera att ovanstående regler gäller så länge inte annan information uppges på respektive evenemangssida.

Får jag ta med mig flaggor/banderoller/plakat in på Malmö Arena?

Flaggor, banderoller och plakat är ok att ta med men måste uppvisas i entrén. Inga politiska eller stötande budskap är tillåtna. Flaggpinnen måste vara i så kallad VP-plast. Vissa arrangörer kan ha restriktioner gällande storlek, material och utformning och kan även neka all form av skyltning.

Kontakta oss före ditt event, så kollar vi upp om din flagga/banderoll/plakat är OK att ta med.

Får jag ta med mig megafoner och tutor?

Megafoner och tutor är inte tillåtet att ta med in på arenan.

Vad innebär sektion parkett?

Parkett innebär att du sitter nere på arenagolvet - framför och i samma golvnivå som scenen.
Parkett delas ofta in i sektioner nere på golvet så som till exempel parkett vänster/höger.

Får jag ta med mig barnvagn in på Malmö Arena?

Av utrymmes- och brandsäkerhetsskäl får inga barnvagnar tas med in i arenarummet, utan får ställas på anvisade utrymme i foajén. Fråga en värd på plats i arenan så hjälper dem er.

Observera att många event i Malmö Arena har en åldersgräns på 13 år. Kolla alltid åldersgränsen noga innan ni tar med er bebisar hit. Åldersgränsen gäller även för bebisar.

Vart vänder jag mig om jag har synpunkter/klagomål?

Kontakta vår personal på plats under evenemanget med dina synpunkter så kanske vi kan hjälpa dig direkt! Eventuella synpunkter på dina platser/sikt ska alltid framföras direkt på plats, efter genomfört evenemang betraktas platserna som godkända av dig som besökare.

Bra att veta gällande sittplats: Även om du köpt en sittplatsbiljett kan varken arenapersonalen eller arrangören hindra andra besökare från att stå upp vid sina platser istället för att sitta ner på sin stol.

För ytterligare frågor eller synpunkter, vänligen kontakta oss via e-mail: info@malmoarena.com

FAQ: Mat & Dryck

Får man ta med sig mat och dryck utifrån in i arenan?

Det är inte tillåtet att medföra mat och dryck in i Malmö Arena. Vi sammanfattar orsakerna till detta:

  1. I vårt egenkontrollprogam kring mat och dryck har vi ett ansvar att säkerställa att de mat- och dryckesvaror som förtärs i Malmö Arena hanteras på ett hygieniskt och bra sätt.
  2. Vid många evenemangstillfällen tillåter inte artisternas eller produktionens säkerhetsorganisation att mat och dryck medtas. Anledningen till detta är att det är omöjligt ur ett säkerhetsperspektiv att säkerställa att t.ex. alkohol eller brandfarliga vätskor inte medförs.
  3. Vårt utskänkningstillstånd för alkoholhaltiga drycker baseras på att vi skall ha kontroll gällande bl a ålder, serveringsområde och nykterhet.

Om det föreligger behov av avvikande mat, är vår ambition att alltid vara tillmötesgående, så långt vi kan finna lösningar. Kontakta vår säkerhetsavdelning, security@malmoarena.com, senast två arbetsdagar innan ert besök, så koordinerar vi det med övrig säkerhetspersonal/inpasseringspersonalen.

Är restauranger och barer alltid öppna?

Percys Restaurang & Bar och Nilssons Restaurang & Bar har lunchservering måndag-fredag mellan 11.30-14.00. Under sommaren och andra helgdagar kan öppettiderna variera. Se respektive restaurang för mer information om öppettider.

I samband med evenemang, öppnar restaurangerna cirka två timmar innan evenemangsstart. Se respektive evenemang för mer information.

Barernas öppethållande styrs av evenemangets karaktär.

Vart vänder jag mig för att beställa bord?

För beställning av bord maila restaurang@malmoarena.com eller ring 040-642 04 44

Våra telefontider är: Måndag-fredag 9-16 och lördag-söndag är det öppet i samband med evenemang.

Beställning av bord skall göras 2 dagar innan ett evenemang.

När måste jag senast beställa bord i restaurangen?

Beställning av bord skall göras senast 2 dagar innan ett evenemang.

Om jag bokar bord via mail, hur vet jag att ni mottagit min bokning?

Vi skickar alltid en bekräftelse på att vi mottagit ditt mail samt vilken restaurang, datum och tid bokningen avser.

Hur betalar jag för mitt restaurangbesök?

Malmö Arena är en kontantfri arena och tar därför endast emot kortbetalning.

Behöver jag ange något bokningsnummer när jag kommer till restaurangen?

Om du har bokat och betalat via vår hemsida kan du ta med bekräftelsen, annars funkar det med namnet på bokningen.

Har ni barnmenyer?

Ja, det finns alltid ett alternativ för barn. Restaurangerna har dock inga stående barnmenyer utan kontakta restaurangbokningen på 040-642 04 44 så hjälper de till med er bokning.

Kan man köpa lättare snacks eller dryck innan evenemangen?

Ja, Malmö Arena Express består av 24 kiosker som är belägna runt om i arenan. Kioskerna erbjuder varm mat så som hamburgare och korv samt ett brett sortiment av dryck, snacks och godis. Vegetariskt och glutenfritt alternativ finns.

Kiosker och fast food har öppet i samband med samtliga evenemang.

FAQ: Mat & Dryck - Beställning online

Hur gör jag när jag bokar online?

Gå in på det evenemang som du önskar gå på och välj "Boka här" Sen följer du alla stegen tills bokningen är klar och betalningen gjord. Du får sen en bekräftelse skickad till den mailadress du angett.

Klicka här för att komma till onlinebokning.

Måste jag betala direkt när jag bokar online?

För att bokningen ska gå igenom krävs att man betalar direkt. Det görs med bank- eller kreditkort.

Får jag pengarna tillbaka om jag avbokar något jag bokat online?

Ja, är det inom ramen för våra avbokningsregler så sätts pengarna tillbaka på det konto som pengarna dragits ifrån.

Avbokningsregler

Avbokning ska ske skriftligt till restaurang@malmoarena.com senast klockan 15.00, 2 dagar innan evenemanget, annars debiteras erlagd summa.

Hur fungerar hantering av bank/kortuppgifter?

När du förbeställer och betalar med Pej hanteras dina betalningsuppgifter av Stripe, Pej sparar således inga betalningsuppgifter - varken lokalt eller på en server. Stripe är ett erkänt globalt företag som hjälper mer än 100 000 företag i mer än 100 länder och hanterar årligen miljarder transaktioner. Du kan ta bort dina betalningsuppgifter och alla andra personuppgifter när du vill genom tjänsten Pej.

Hur lagras mina personuppgifter?

Så vår Privacy Policy

FAQ: Biljetter

Hur hämtas/levereras köpta biljetter?

Biljetter som köps via Ticketmaster levereras via e-post, samt att du alltid hittar biljetterna på ditt Ticketmaster-konto.

Observera att när du får biljetterna skickade på mejlen, får du också en bekräftelse på köpet, vilket inte är din biljett - endast bekräftelse på köpet. Med bekräftelsemejlet kommer ett separat mejl med biljetterna bifogade.

Om ni inte hittar era biljetter kan ni alltid kontakta antingen Ticketmaster eller oss på Malmö Arena innan ert evenemang, så hjälper vi er.

När öppnar biljettkassan på Malmö Arena?

Biljettkassan öppnar 2 timmar innan ett evenemang.
Med reservation för ändringar beroende på evenemanget.

Kan jag köpa presentkort?

På ticketmaster.se finns möjligheten att köpa presentkort. Klicka här för mer information

Köpt biljetter i andra hand?

Malmö Arena garanterar inte äktheten på biljetter som införskaffats i andra hand. Andrahandssajter säljer oftast biljetter till högre priser och utan garanti för att de är äkta. Vi byter eller ersätter inte biljetter som är köpta i andra hand.

För att vara helt säker, köp alltid biljetter hos auktoriserade ombud.