FAQ - Frågor & Svar

Här listar vi de vanligaste frågorna vi får.
Klicka på frågan för att visa svaret.


FAQ: Besöka Malmö Arena

Den 1 december införs vaccinationsbevis vid publika evenemang med fler än 100 besökare. Detta innebär att vid alla publika evenemang i Malmö Arena ska vaccinationsbevis uppvisas av alla över 18 år. Vid inpassering ska vaccinationsbevisets äkthet verifieras och legitimation uppvisas så att vaccinationsbeviset kan knytas till den besökare som visar upp det. Besökare under 18 år måste visa giltig legitimation/verifiering av målsman för inpassering.

Malmö Arena följer regeringens och myndigheters införande av covid-restriktioner för publika evenemang. I våra svar kommenterar vi ej personliga synpunkter som framförs till oss kring dessa restriktioner.

Du finner information här och på vår karta-länk
Angöringsplatser för taxi finns i direkt anslutning till Malmö Arena.

Vårt insläpp till restaurangen öppnar cirka 2 timmar innan föreställningen. Insläpp till foajéer för publik som ej bokat bord i någon av våra restauranger sker cirka 1,5 timme innan föreställningen startar.

Vid en del evenemang finns det bemannad garderobsservice. Garderobsavgiften är 25 kr inklusive moms. Vi tar endast kortbetalning. Malmö Arena ansvarar ej för lösa föremål och värdesaker i inlämnade plagg. Vid borttappad nummerlapp ombedes ni vänta till garderoben är tömd.

Avancerad kamerautrustning samt inspelning av ljud och bild är förbjudet under alla musikevenemang (se biljettens baksida). Vid vissa evenemang råder förbud mot all fotografering och det är då arrangören som avgör om en kamera är godkänd av ta med sig in i arenan. Visitering sker vid huvudentrén.

Nej. Malmö Arena är en kontantfri arena och tar därför endast kortbetalning.

Förfrågan om kvarglömda tillhörigheter kan göras måndag-fredag klockan 08.00-16.00 på tel. 040-642 04 00. Vi kan inte garantera att kvarglömda saker hittas och samlas in.

Hittegods sparas i en månad, sedan lämnas värdesaker till polisen och annat hittegods till välgörenhet.

Malmö Arena är en rökfri arena. Detta gäller även e-cigaretter. Vid vissa evenemang öppnas dörrar till en rökruta. Vi hänvisar till vakten vid rökrutan för mer information vid just det tillfälle ni besöker arenan.

Malmö Arena har vid idrottsevenemang och vissa konserter 53 platser för rullstolsburna besökare samt lika många platser för ledsagare. Notera att vid en del konserter och evenemang kan scenen flyttas till andra lägen och antalet platser kan då komma att ändras. Har ni frågor eller vill boka plats kontakta oss på tel. 077-578 00 00.

Närmaste handikapp-parkering finns på Hyllie Boulevard.

Nej, de finns ej till uthyrning. Det är dock tillåtet att ta med sittkuddar för barn in på arenan.

Ljudnivån vid vissa konserter kan vara hög. Konsertgästen ansvarar själv för vidtagande av försiktighetsåtgärder.

För att möta Socialstyrelsens rekommendationer om ljudnivåer har flera arrangörer infört en åldersgräns på 13 år. Åldersgränsen gäller även i målsmans sällskap. Se respektive evenemang för information om åldersgräns.

Ja. I samband med konserter säljer Killnoise öronproppar och musikproppar i arenorna. Håll utkik efter Killnoise-personal i lila/rosa kläder. Kostnad 60 kr. Även skumproppar finns till försäljning i våra kiosker.

Ja, arenan har ett begränsat antal hörselförstärkare som vi lånar ut. Dessa förbokas via Malmö Arenas biljettbokning 0775-78 00 00.

För tillfället har vi tyvärr ingen möjlighet att ta emot studiebesök.

-Det är inte tillåtet att ta med mat och dryck in på arenan. *Se avsnittet FAQ Mat & Dryck för mer information.
-Besökare med påtaglig berusningsgrad äger inte tillträde.
-All typ av ljud- och bildinspelningsutrustning, system- eller filmkameror, samt selifesticks är inte tillåtna. Observera att vid vissa evenemang är det totalt fotoförbud.
-Djur får ej vistas i Malmö Arena
- Alla typer av skrymmande föremål, såsom stora paraplyer, fällstolar eller stora väskor/ryggsäckar större än 40x40x20 cm är inte tillåtna.
-Det är inte tillåtet att ta in elscotrar eller elcyklar. Man får inte heller ta med batterierna in. 

Biljettinnehavare kan av arrangören bli visiterade i samband med tillträdet till arenan. 

Observera att ovanstående regler gäller så länge inte annan information uppges på respektive evenemangssida. 

Åldersgränser har införts av flera arrangörer efter 2005 då Folkhälsomyndigheten skärpte riktvärdena för höga ljudnivåer vid evenemang som är öppna för barn. I Folkhälsomyndighetens allmänna råd står att det bör vara lägre ljudnivåer där barn under 13 år har tillträde. Detta eftersom barn är mer känsliga än vuxna vad gäller hörselskador.

Det är arrangörens skyldighet att inte tillåta barn på arrangemang där ljudnivån kommer att vara för hög. Om en verksamhetsutövare vill att barn under 13 år ska kunna besöka ett arrangemang måste denne anpassa ljudnivån efter det. 

Åldersgränsen är 13 år, och gäller även i målsmans sällskap. Undantagen görs vid andra evenemang som till exempel är riktade till barn, eller evenemang med lägre ljudvolym.

Många undrar varför man som förälder inte själv får ta ansvar för sitt barns hörsel på en konsert, till exempel genom att sätta på barnet hörselskydd. Avsikten med Folkhälsomyndighetens allmänna råd är att skydda hörseln hos alla barn – oavsett om de har föräldrar som är medvetna om hur man skyddar sig mot höga ljud eller inte. Det är arrangörens ansvar att ljudmiljön och ljudnivåerna inte skadar besökarens hörsel. Detta ansvar ligger enligt lagstiftningen inte på kunden eller besökaren. Enligt lag (miljöbalken) är det därför inte möjligt för en arrangör att lägga över ansvaret på besökaren.

Läs mer på: https://www.folkhalsomyndigheten.se/livsvillkor-levnadsvanor/miljohalsa-och-halsoskydd/inomhusmiljo-allmanna-lokaler-och-platser/buller/hoga-ljudnivaer/fragor-och-svar-om-hoga-ljudnivaer-fran-musik/#g

 

 

Flaggor, banderoller och plakat är ok att ta med men måste uppvisas i entrén. Inga politiska eller stötande budskap är tillåtna. Flaggpinnen måste vara i så kallad WP-plast. Vissa arrangörer kan ha restriktioner gällande storlek, material och utformning och kan även neka all form av skyltning.

Parkett innebär att du sitter nere på arenagolvet - framför och i samma golvnivå som scenen.
Parkett delas ofta in i sektioner nere på golvet så som till exempel parkett vänster/höger.

Av utrymmes- och brandsäkerhetsskäl får inga barnvagnar tas med in i arenarummet, utan får ställas på anvisade utrymme i foajén.

Kontakta vår personal på plats under evenemanget med dina synpunkter så kanske vi kan hjälpa dig direkt!

Bra att veta gällande sittplats: Även om du köpt en sittplatsbiljett kan varken arenapersonalen eller arrangören hindra andra besökare från att stå upp vid sina platser istället för att sitta ner på sin stol.

För ytterligare frågor eller synpunkter, vänligen kontakta oss via e-mail: info@remove-this.malmoarena.remove-this.com

FAQ: Mat & Dryck

Det är inte tillåtet att medföra mat och dryck in i Malmö Arena. Vi sammanfattar orsakerna till detta:

  1. I vårt egenkontrollprogam kring mat och dryck har vi ett ansvar att säkerställa att de mat- och dryckesvaror som förtärs i Malmö Arena hanteras på ett hygieniskt och bra sätt.
  2. Vid många evenemangstillfällen tillåter inte artisternas  eller produktionens säkerhetsorganisation att mat och dryck medtas. Anledningen till detta är att det är omöjligt ur ett säkerhetsperspektiv att säkerställa att t.ex. alkohol eller brandfarliga vätskor inte medförs.
  3. Vårt utskänkningstillstånd för alkoholhaltiga drycker baseras på att vi skall ha kontroll gällande bl a ålder, serveringsområde och nykterhet.

Om det föreligger behov av avvikande mat, är vår ambition att alltid vara tillmötesgående, så långt vi kan finna lösningar. Det går alltid bra att inför ert besök kontakta vår restaurangavdelning, restaurang@remove-this.malmoarena.remove-this.com, senast två arbetsdagar innan ert besök.

Percys Restaurang & Bar och Nilssons Restaurang & Bar har lunchservering måndag-fredag mellan 11.30-14.00.

I samband med evenemang, öppnar restaurangerna cirka två timmar innan evenemangsstart. Se respektive evenemang för mer information.

Barernas öppethållande styrs av evenemangets karaktär.

För beställning av bord maila restaurang@malmoarena.com eller ring 

040-642 04 44

Våra telefontider är: Måndag-fredag 9-16 och lördag-söndag är det öppet i samband med evenemang.

Beställning av bord skall göras 2 dagar innan ett evenemang.

Beställning av bord skall göras senast 2 dagar innan ett evenemang.

Vi skickar alltid en bekräftelse på att vi mottagit ditt mail samt vilken restaurang, datum och tid bokningen avser.

Malmö Arena är en kontantfri arena och tar därför endast emot kortbetalning.

Har du bokat och betalt via vår hemsida så ska du ta med den bekräftelse du fått skickat till din mail.

Ja, det finns alltid ett alternativ för barn. Restaurangerna har dock inga stående barnmenyer utan kontakta restaurangbokningen på 040-642 04 44 så hjälper de till med er bokning.

Ja, Malmö Arena Express består av 24 kiosker som är belägna runt om i arenan. Kioskerna och fast food erbjuder varm mat så som hamburgare och korv samt ett brett sortiment av dryck, snacks och godis. Vegetariskt och glutenfritt alternativ finns.

Kiosker och fast food har öppet i samband med samtliga evenemang.

FAQ: Mat & Dryck - Beställning online

Gå in på det evenemang som du önskar gå på och välj, Boka här! Sen följer du alla stegen tills bokningen är klar och betalningen gjord. Du får sen en bekräftelse skickad till den mailadress du angett.

Klicka här för att komma till onlinebokning.

För att bokningen ska gå igenom krävs att man betalar direkt. Det görs med bank- eller kreditkort.

Ja, är det inom ramen för våra avbokningsregler så sätts pengarna tillbaka på det konto som pengarna dragits ifrån.

Avbokning ska ske skriftligt till restaurang@remove-this.malmoarena.remove-this.com senast klockan 15.00 2 dagar innan evenemanget, annars debiteras erlagd summa.

När du förbeställer och betalar med Pej hanteras dina betalningsuppgifter av Stripe, Pej sparar således inga betalningsuppgifter - varken lokalt eller på en server. Stripe är ett erkänt globalt företag som hjälper mer än 100 000 företag i mer än 100 länder och hanterar årligen miljarder transaktioner. Du kan ta bort dina betalningsuppgifter och alla andra personuppgifter när du vill genom tjänsten Pej.

FAQ: Biljetter

Biljetter som köps via Ticketmaster kan levereras på följande sätt:

Mobil biljett: biljetten skickas via sms till din mobil
E-biljett: du får biljetten via e-post och du skriver ut biljetten själv. Tänk på att samtliga biljetter måste skrivas ut.
Postdistribution: biljetten skickas per brev
 

 

Biljettkassan öppnar 2 timmar innan ett evenemang. 
Mer reservation för ändringar beroende på evenemanget. 

På ticketmaster.se finns möjligheten att köpa presentkort, även personlig designade om du önskar det.

Klicka här för mer info

Malmö Arena garanterar inte äktheten på biljetter som införskaffats i andra hand. 
För att vara helt säker, köp därför alltid biljetter hos auktoriserade ombud.